Nieuws
2 juni, 2018

auto kopen huren of delen


Featured image for “auto kopen huren of delen”

Auto kopen, huren of delen?

EEN AUTO HUREN OF DELEN IN PLAATS VAN KOPEN

Veel gezinsauto’s staan een groot deel van de tijd werkeloos op de parkeerplaats of in de garage. Dat is zonde en kost eigenlijk gewoon geld. Want ook voor een auto die u niet gebruikt, betaalt u vaste kosten als verzekering, belasting en misschien zelfs een parkeervergunning. Dan kan een auto huren of uw werkeloze auto delen een interessant alternatief zijn. We hebben voor u op een rij gezet welke mogelijkheden er zijn.

Image

AUTO HUREN

Bij een auto huren denkt u waarschijnlijk als eerste aan vakantie in het buitenland. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan dat u ook gewoon in uw eigen woonplaats een auto kunt huren? Dat levert vaak verrassend veel voordeel op.

Het is helemaal zo gek nog niet om bijvoorbeeld in een kleine auto te rijden en alleen voor de vakantie een grote gezinsauto te huren. Stel dat u 5.000 km per jaar rijdt,  dan houdt u gemiddeld bijna € 1.100 in uw zak als u huurt in plaats van koopt. Het overwegen waard.

Denk eens aan huren in plaats van kopen in de onderstaande gevallen: 

  • U twijfelt of u wel een auto moet kopen omdat u hem maar af en toe nodig heeft.
  • U heeft voor dagelijks gebruik eigenlijk geen grote auto nodig, maar alleen voor speciale gelegenheden als vakanties en transport. Een goede optie is dan om een kleinere auto aan te schaffen en een grotere te huren als u hem nodig heeft.
  • U rijdt minder dan 8.000 km per jaar.
  • U rijdt zakelijk en heeft af en toe een auto nodig voor privégebruik, maar u wilt bijtelling voorkomen.

VOORDELEN AUTO HUREN

U denkt misschien dat het huren van een auto in eigen land een kostbare aangelegenheid is. Het tegendeel is waar. U bent vrij van vaste lasten en vrij in uw autokeuze. En er zijn nog meer voordelen:

1.

U hoeft bij schade hooguit het eigen risico te betalen. Een hogere premie voor de autoverzekering als gevolg van de bonus/malus regel is niet aan de orde bij een huurauto.

2.

Huurauto’s bij een BOVAG-verhuurbedrijf zijn altijd goed onderhouden, daar heeft u zelf geen omkijken naar.

3.

U kunt altijd over de auto beschikken waar u op dat moment behoefte aan heeft. Verhuizen? Huur een busje. Naar het strand? Huur een cabrio. Kinderpartijtje? Huur een MPV met drie zitrijen.

4.

Met een auto van een BOVAG-verhuurbedrijf rijdt u standaard in een jonge auto die aan de laatste milieu- en veiligheidseisen voldoet. Veilig voor u en de auto wordt ook nog eens ten volle benut.

WAAROM HUREN BIJ EEN BOVAG-VERHUURBEDRIJF?

Wilt u een auto huren? Kies dan voor een BOVAG-verhuurbedrijf. Er zijn er meer dan 480 door heel Nederland, dus er is er altijd een in de buurt. U heeft er keuze uit een grote mix van voertuigen. Allemaal nieuw en goed onderhouden, dus veilig. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijk instituut.

Wist u dat steeds meer autoverhuurbedrijven een abonnementsvorm aanbieden? Handig als u regelmatig een auto huurt. U heeft geen omkijken meer naar de betaling en het papierwerk. Dat scheelt tijd en vaak is het ook voordeliger. Vraag er eens naar bij uw BOVAG-verhuurbedrijf.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en service staan bij een BOVAG-verhuurbedrijf voorop. U krijgt een heldere huurovereenkomst. Zo zijn er geen verrassingen achteraf. En mocht er onverhoopt toch een verschil van mening zijn, dan helpen we u graag.

Een deelauto huren

Er zijn verschillende manieren om een auto te delen. U kunt een deelauto van een bedrijf huren, maar ook van een particulier. Deelauto-bedrijven bezitten zelf auto’s en plaatsen die door heel Nederland. Maar u kunt ook van een particulier huren. Er bestaan diverseonline platformsdie verhuurders en huurders bij elkaar brengen. Maak wel goede afspraken en zorg ervoor dat u schriftelijk kunt aantonen dat u tijdelijk in de auto mag rijden..
Bron : BOVAG