Auto huren of leasen met winterbanden in Limburg

 

In de winter is het wel zo veilig om in een huurauto te rijden die beschikt over winterbanden. Bij RentaRolla kunt u dan ook kiezen voor een huurauto met winterbanden. In sommige landen is het verplicht om met winterbanden te rijden.

Buiten het winterseizoen kan het ook verstandig zijn om alvast aan de winter te denken als u van plan bent om in die periode een auto te huren. Winterbanden geven geen garantie maar blijven wel langer veilig met winters weer.

Het verschil tussen zomerbanden en winterbanden

De afgelopen winters hebben voor veel sneeuw gezorgd in delen van Europa. In deze periode waren winterbanden comfortabel en veilig, ook bij tijdelijk vervoer.

Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat in sommige landen in Europa verplicht is om winterbanden te gebruiken. Bijvoorbeeld in Duitsland, waar de auto tijdens winterse omstandigheden voorzien moet zijn van winterbanden.

In vergelijking met zomerbanden worden winterbanden, ook wel sneeuwbanden, niet hard in winterse omstandigheden, waardoor u meer grip op de weg heeft. Ondanks de naam zijn sneeuwbanden al te gebruiken als de temperatuur onder de 7 graden zakt. In zeer koude omstandigheden en natte wegen zijn winterbanden onmisbaar.

De mogelijkheden bij RentaRolla

Winterbanden zijn best kostbaar. Een set winterbanden kost al snel honderden euro’s. RentaRolla verhuurt daarom auto’s en personenbussen met winterbanden tegen een kleine meerprijs. Ideaal voor een zakelijke reis, dagtrip of wintersportvakantie.

Autoverhuur :

Huurt in het winterseizoen een auto of busje? Dan bestaat de kans dat u winterbanden en/of sneeuwkettingen nodig heeft.

RentaRolla Autoverhuur heeft een groot aantal auto’s en bussen die te huur zijn met winterbanden. Dat kan vanaf 1 dag. Handig, flexibel en veilig!

Bij het reserveren kunt meteen winterbanden en/of sneeuwkettingen aanvragen. Ook bij online reserveringsaanvragen.

Autolease:

Wanneer u een winterbandenregeling opgenomen heeft in de leaseovereenkomst van RentaRolla Autolease kunt u hier een afspraak maken voor de bandenwissel.

Heeft u geen winterbanden opgenomen in de leaseovereenkomst van RentaRolla? Dat kan alsnog. Informeer naar de mogelijkheden.

 
  • winterbanden_wissel
  • snelweg_winter
  • winterbanden_bord
  • sneeuw_snelweg