Nieuws
25 oktober, 2018

Brandstof tanken huurauto


Featured image for “Brandstof tanken huurauto”

Goedkoop tanken huurauto

Brandstof huurauto E10 of B7 ?

Voordat u een huurauto terugbrengt bij RentaRolla Autoverhuur Limburg, gaat u tanken om de auto of bus weer met een volle tank in te leveren.

Vaak kunt u goedkoop tanken net over de grens met Duitsland of België. Dat is vaak net te ver om met een volle tank aan te komen. De laatste paar liter tankt u dan in Nederland bij.

Het goedkoop tanken in het buitenland bespaart u al snel € 10,00 of meer terwijl u er bijna niets voor hoeft te doen.

Ons doet u met het goedkoop tanken niets tekort zolang u de juiste brandstof tankt. Heeft u twijfels over welke benzine of diesel u mag tanken? Bel ons gerust of kijk in het klepje bij de tankdop.

Voorheen was het mogelijk dat u in het buitenland andere octaangehaltes of coderingen tegen kwam. Nu hebben de brandstoffen in Europa overal dezelfde naam / code. Wel zo handig.

Onze benzine auto's hebben Euro 95 ( E10) nodig. U kunt ook E5 tanken, al is E10 voldoende en minder duur.

Onze diesel auto's en bussen hebben reguliere diesel (B7) nodig. Extra toevoegingen als in zogenaamde premium brandstoffen is niet nodig. Die zijn vaak ook onnodig duurder waardoor het goedkoop tanken niet lukt. Diesel met extra bijgemengde Bio-Diesel (B10) zorgt vaak voor storingen in de motor of uitlaatcircuit. Geen aanrader dus.

Brandstofnamen RentaRolla Autoverhuur Limburg
Goedkoop tanken RentaRolla Autoverhuur Limburg
Goedkoop tanken RentaRolla Autoverhuur Limburg

Er zijn diverse apps en websites die u helpen goedkoop te tanken. De ANWB heeft een overzicht voor zo'n beetje heel Europa. Ook handig om te bekijken wanneer u met vakantie gaat. 

https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/brandstofprijzen-europa