Schade huur auto

Eigen risico autoverhuur

Wanneer u een auto, bus of verhuiswagen huurt is er een eigen risico bij schade van toepassing.

De hoogte kan verschillen. Vaak kan het eigen risico ook verminderd worden tegen betaling van een relatief kleine premie. Dat is vaak ook verstandig. Een schade hoeft immers niet altijd uw schuld te zijn om toch het eigen risico te moeten betalen.

Als er een schade op de huurauto of huur bus zit die niet op een derde partij te verhalen is spreekt men van een niet verhaalbare schade. In dat geval bent u als huurder het eigen risico verschuldigd. Dan kan het gevolg zijn van een aanrijding maar ook een inbraakschade of vandalisme. 

Vraag dus altijd bij het reserveren of het afhalen van de huur auto of bus hoe hoog het eigen risico is en of dat verlaagd kan worden. 

Bij een verhuiswagen of huurbus kan er ook sprake zijn van een zogenaamde "bovenhoofdse schade". Dat betreft alle schades waarbij de schade begint op een hoogte van minimaal 1,90 meter. Hier is altijd een hoog eigen risico voor van toepassing dat voor de consument € 1500,00 en voor een zakelijke huurder zelfs € 5000,00 kan zijn. 

Let dus extra goed op bij bijvoorbeeld lage doorgangen, carporten, luifels en takken/bomen. 

Bij schade dient u dit te melden bij onze medewerkers binnen 48 uur. Dat kan via de contactpagina of u kunt ons een bericht sturen met de schademelding. 

Parkeerschade huurauto

Parkeerschade

Een parkeerschade is niet altijd de schuld van de huurder. Er kan iemand anders een inschattingsfout maken en de huur auto beschadigen. Wanneer deze de schade netjes afhandelt en met de huurder van de auto een schadeformulier compleet invult is er voor de huurder geen eigen risico van toepassing. 

Als de veroorzaker zich niet meldt, u als huurder zelf een ander voertuig raakt  of u rijdt zelf tegen een vast object, is er sprake van een eigen risico. Ook dan dient u een compleet schadeformulier te overleggen als huurder van de auto. 

inbraak schade huurauto

Inbraak schade of diesfstal

Bij een inbraakschade of diefstal van de huur auto of bus is er een eigen risico van toepassing. Er kan zelfs een hogere aansprakelijkheid gelden als er sprake is van enige mate van verwijtbaarheid.

Laat dus geen kostbare voorwerpen in de huur auto achter en sluit de auto altijd goed af. 

Bovenhoofdse schade verhuisbus

Bovenhoofdse schade

Misschien wel de meest vervelende schades zijn de zogenaamde "Bovenhoofdse schades". Dat betreft alle schades waarbij het aangrijpingspunt zich op of boven 1,90 meter bevindt. De foto spreekt bijna voor zich.

In de meeste gevallen gebeurd dit omdat de bestuurder zich niet bewust is van de hoogte van de huur bus. Met de eigen personenauto rijdt hij immers altijd zo. 

Zeker op een drukke dag als bij een verhuizing verdient dit extra aandacht. Vandaar dat dit onderwerp ook altijd extra aandacht krijgt bij het afhalen van de bus.